2009-09-08

Independència. Cal escriure-ho.


Un dia i un altre conec persones que, si es fes un referèndum sobre la independència de Catalunya(ara com ara secció Principat), votarien que si. Moltes més de les que elles mateixes creuen que són.

Uns quants es pensen que són els/les úniques que "obviament jo votaria que si però..." no és que hi pensin tant sovint com això. Unes altres que per descomptat que votarien i sempre hi pensen, com jo mateix, i que per cert comencem a ser molts. Uns altres, poquíssims, saben segur que votarien que no. I una certa quantitat que o no votaria o votaria el millor pel seu futur.

És veritat l'enquesta i la valoració és esbiaixada. Però segons la meva particular enquesta guanyarà el si per molt. I el vot "si" majoritari ni tant sols ho fa servir com a part component dels seus vots actuals en les diverses eleccions. L'enquesta és esbiaixada però l'actual composició de la voluntat democràtica dels principatins també és esbiaixada en funció de quina és la cosa que es tracta de decidir. És per això que serà tant important decidir sobre la independència i fer-ho al marge i a més a més d'unes eleccions parlamentàries ordinàries.


La votació sobre la independència és un replà de l'escala cap a la llibertat i cal entendre que a més a més d'un dret és el més racional que fan les persones i els grups de persones.


Si fos més jove faria com als anys vuitanta, escriuria per murs i parets la paraula independència fins que fos impossible no veure-la cada dia i a cada pas.