2014-12-01

El "diezmo de horca" el "delme de forca" un article que manca a la viquipèdia.


La repressió Borbànica (espanyola) a la guerra de successió fou orientada amb la mateixa focalització de la realitat en els mateixos termes que el presidente del gobierno espanyol ens il·lustrava fa uns dies: Catalunya és espanya i els catalans són súbdits espanyols, per tant si se subleven no són un exèrcit regular d'un país sinó malfactors que cal extirpar de la societat espanyola.

Durant la guerra i la repressió es van utilitzar dues eines específiques el "diezmo de horca" i la ´"ejecución sin estrépito de justícia" la primera consistí en executar la desena part dels presoners (Catalans, valencians i aragonesos) i la resta enviar-los a gal·leres amb la prevenció de no deixar rastres escrits per tal de fer impossible l'intent de petició d'alliberament pels familiars; la segona consistia en executar tots els presoners (Sant Hipòlit de Voltregà) sense cap tipus d'acte judicial.

Penso que els amics viquipedistes bé que en podrien extreure un article del fantàstic llibre de Josep M. Torres Ribé. O de l'article que us enllaço http://www.raco.cat/index.php/Pedralbes/article/viewFile/101622/167470

Per la resta poca cosa, res no ha canviat en la seva mentalitat: seguim essent rebèls, per sort ja no ens poden delmar amb sang.