2010-09-07

El camí. Canviaran els impostos?. Independència 2.1.n+1

En tots els estats els ingressos públics defineixen la relació socio econòmica que la ciutadania ha pactat amb si mateixa per pagar les despeses comunitàtries i, si és el cas, redistribuir la riquesa nacional.

En les fases inicials del CAMÍ el més estable probablement fora no modificar l'actual estructura estatal d'ingresssos públics i en especial de l'estructura tributària de l'estat que abandonarem. La variació serà que els comptes en els que es dipositen els impostos que en aquests moments són estatals espanyols es modificaran i passaran a la titularitat de la Generalitat de manera que es transferiran no només els diners sinó també la capacitat d'endeutament estatal. Aquesta operació comptable i de dipòsit ha d'afectar igualment a tots els ingressos de caràcter públic que abans del dia 0 es dirigeixen a les arques i a la comptabilitat estatal, per tant també a les assegurances públiques i a la previsió social pública i a tots aquells ingressos que a dia +1 ja hauran d'incorporar-se a la comptabilitat del nou estat.

Aquest trasllat immediat sense interrupció i sense modificacions dels impostos estatatls, ni dels objectes, ni dels fets imposables, ni del tipus impositiu ni dels altres elements s'haurà de mantenir un mínim de dos períodes tributaris  anuals per tal de donar estabilitat pressupostaria i garantir la seguretat i fiabilitat financera internacional del nou estat. En aquesta fase això garantirà l'establilitat necessària per a mantenir les més diverses activitats econòmiques.

Preguntes a les que cal respondre n'hi ha moltes jo me'n faig una en aquest apartat i us demano que m'ajudeu a respondre-la i que entre tots i totes en feu moltes més: Com hauré de declarar l'IVA el dia 0, i el dia +1?